Kinderfestival

Zondag 3 september 2017

Bruizend Kinderfestival


Het Kinderfestival is al zeven jaar vaste prik tijdens het Haaksbergse Schuttersfestijn. Kinderen tot een jaar of 12 worden zondagmiddag 4 september weer getrakteerd op een eigen feestje. Op het inmiddels bekende plekje in het volkspark Scholtenhagen. Met circus Tubantino, dansstudio MiDanza, PoeHa ballonartiesten, springkussens, pony rijden, een tokkelbaan, ijscokar en nog veel meer belooft het weer dikke pret te worden.

Ook de nieuwe eigenaren van Bloesem Kinderopvang – Sjoerd Siemerink en zijn vrouw Janneke – zetten zich in om er weer een knallend kinderfeestje van te maken. Terwijl de volwassenen zich bezig houden met teamschieten, hebben de kids hun eigen ‘party’ in een afgeschermd stukje Scholtenhagenpark. Dat begint om 14:30 uur met een workshop door circus Tubantino. Wie altijd al circusartiest wilde worden… dit is je kans! Vanaf 15:00 uur geeft dansstudio MiDanza een heuse dansworkshop. Knap wie dan nog stil kan blijven zitten! Drie kwartier later staat er een optreden van Tubantino op het programma. Rond 16:30 uur zijn er weer volop dansactiviteiten met MiDanza.

Maar dat is nog lang niet alles! Voor het eerst begroeten we graffitispecialist Tim Bergboer, het duo politie/brandweer (heel misschien ook een echte ambulance) en de FC Twente Kids Club & Young Reds. Succesnummers uit voorgaande edities gaan natuurlijk op herhaling: ballonnenartiesten van PoeHa, pony rijden met ruitersportcentrum Capriole, de Menotti ijscokar en het schminkteam van de Haaksbergsche Schutterij. Scouting Haaksbergen bouwt weer een spannende tokkelbaan in het park. Draaimolen Kiddy Express draait op volle toeren. En wat zou het Kinderfestival zijn zonder de kleurrijke springkussens van Boberik?

Het Kinderfestival is zoals altijd gratis toegankelijk. “Dat kan alleen dankzij de steun van onze sponsoren: Bloesem Kinderopvang, dansstudio MiDanza, Oosting Makelaardij, Het Bakkerhuis, Plus Veldmaat, IJssalon Menotti, Loman Parket, Bauhuis Installatietechniek en Deurenspeciaalzaak Waanders”, laten organisatoren Corrine Holtkamp en Ronald Loman weten. “En Van de Riet Speelgoed uit Ambt Delden stelt een aantal waardebonnen beschikbaar voor onze Facebook-actie. Houd het dus in de gaten en like ons.”