HAAKSBERGEN- Wie Chris Hofman enkele dagen voor het schuttersfeest vroeg naar zijn kansen kreeg toen als antwoord: „Nou”, wie weet lukt het dit jaar.” Pakweg 48 uur later was hij al Koning van de Haaksbergsche Schutterij. In dit jubileumjaar (Haaksbergen 800) nu eenmaal een titel met een gouden randje.

Chris Hofman, tweede luitenant, bestuurslid en voorzitter schietcommissie, maar ook commandant van de vendeliers, is dus niet de eerste de beste binnen het gilde. Hofman is een schutterij-gek, die de vereniging een warm hart toedraagt. Dat hij dat uitgerekend in het Haaksbergse jubileumjaar bekroond ziet, is geen toeval. Dat is iets wat hij heeft afgedwongen. door zijn positieve opstelling en dat heeft die houten vogel daar boven op die stang geweten.

ehtgenote Ans werd tot koningin verkozen, terwijl als hofhouding Berndien en Ben Velthof uit de bus kwamen. Noabers zogezegd. Zo is een kwartet ontstaan waarmee de schutterij heel voortreffelijk voor de dag kan komen.

Eigenlijk is het heel aardig, dat Hofman Velthof neemt als hofman (zo noem je toch iemand van de hofhouding). Waarom? „Veur ’t deurzakk’n”, grapte Hofman nadat hij gehuldigd was. „Velthof is iemand die laat naar bed gaat, ik ben iemand die op tijd het plekje naast het nachtkastje opzoekt. Dat vult elkaar goed aan. Vandaar deze combinatie”, voerde Hofman te berde. „Bovendien”, aldus Hofman, „is een lid dat geen uniform draagt zoals Ben Velthof iemand die straks na alle festiviteiten ook een schutterij uniform kan gaan dragen. Dat verwacht ik zeker.” Voorzitter Gerrit Sloot, die zich bij het gezelschap voegde, beaamt de opmerkingen van ’zijn’ nieuwe koning.