Behalve een nieuwe ere burger, hebben we ook een nieuwe koning in ons midden: Hennie Scharenborg sprong vorige week zaterdag bijna letterlijk een gat in de lucht toen hij de laatste restanten van de vogelromp van de stang knalde. Naast de gebruikelijke representatieve taken die schuttersvorsten immer hebben, betekent dit ook dat Hennie volgend jaar mee schiet tijdens het Europees Koningsschieten in Medembach, waar Haaksbergen aan het slot van het feest de vlag krijgt overgedragen voor de organisatie van het mammoetfestijn in 1996.

Is het toeval dat dit keer Hennie met de door sommigen zo fel begeerde koningstitel ging strijken? Zou kunnen, want het duurde zaterdag we weer erg lang. Dat heeft weer alles te. maken met de kwaliteit van de vogel die Hennie's broer Gerard telkenjare op ambachtelijke wijze in elkaar flanst.

Dat rechtvaardigt het vermoeden van een complot. Want zou het niet kunnen zijn, dat Gerard broer Hennie de vrijdagavond voor het koningsschieten nog even stilletjes heeft ingefluisterd wáár zich de zwakke plekken van de vogel bevonden?